Wereld Paella Dag 2018

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Wereld Paella Dag

Wereld Paella Dag 2018


Op 20 september vieren we Wereld Paella Dag – georganiseerd door het Spaans Verkeersbureau en Turismo València:

Oorspronkelijk uit Valencia, is Paella een niet weg te denken gerecht uit de Spaanse keuken. Valencia is bereid dit recept te delen met de rest van de wereld, en daarom is de Wereld Paella dag ontstaan. Het Spaans Verkeersbureau neemt op twee manieren deel aan dit feest:

Dagelijkse Paella workshop – 50Plus beurs – Utrecht

Als eerste, door het organiseren van een Paella workshop tijdens de 50Plus beurs (18 t/m 22 september) naast onze Spanje stand (Hal 11, B07). Het is de perfecte mogelijkheid om te zien hoe een Paella gemaakt wordt, de beste tips te krijgen van een professionele kok en het resultaat te mogen proeven. Heerlijk!

De workshop wordt elke dag gegeven door een echte specialist: María José Bolea, benoemd tot Paella Ambassadeur door het Flying Paellamakers Project van Wikipaella. Met haar bedrijf Marias Paellas, is ze de meest geschikte persoon om al uw vragen te beantwoorden.

Kom om ook om 11.00 uur naar de stand om te zien hoe de authentieke Valenciaanse paella wordt bereid en vergeet niet om op 13.00 uur naar de proeverij van deze paella te komen: Op is Op!

Let op: op 20 september begint de proeverij wat later, om 13.30 uur, in verband met een evenement voor professionals van de reisbranche.

Verkiezing beste Paella restaurant

De volgende restaurants hebben besloten om mee te doen aan Wereld Paella Dag met hun lekkerste paella:

Ambiente (Vlissingen)
La Cosina de España (IJsselstein)
La Tapa (Den Haag)
Tortilla ES (Utrecht)
Barca (Amsterdam)
Beachclub ’t Gorsje (Ouddorp)
Pintxjo’s (‘s-Hertogenbosch)
Cousteau (Egmond aan Zee)
Café Fuerte Real (Heerlen)

Welke paella vind jij het lekkerst ? Breng hier je stem uit en maak kans op een paella diner voor 2 personen.

DE VALENCIAANSE PAELLA
De “authentieke” paella van Valencia

In Valencia, de wieg van de paella, zijn er ook de meeste versies van dit lekkere gerecht, dat voor velen een van de moeilijkste van de nationale gastronomie is. Voor een groot deel van de Valencianen is de lekkerste paella die ze ooit gegeten hebben, die van hun moeder, hun oma of hun vader, gemaakt met het recept van de “authentieke” Valenciaanse paella. Als je niemand hebt die je een paella kan bereiden en als je het wil proberen, dan vertellen we je hier het meest gebruikte recept in Valencia en de restaurants van de stad waar ze typische Valenciaanse rijstgerechten serveren. Doe je schort maar voor, want we beginnen eraan!

Kijk hier voor het Paella Valencia Recept.

Details

Datum: 20 september 2018
Evenement categorie: