La Vuelta 2022 in Nederland

Laden Evenementen

Utrecht en Noord-Brabant decor La Vuelta 2022
Op vrijdagavond 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta 2022 officieel van start met een ploegentijdrit van 23,2 kilometer door de straten van de stad Utrecht. De tweede etappe (175,1 km) op zaterdag 20 augustus voert het peloton van Utrecht naar ´s-Hertogenbosch. Op zondag 21 augustus begint en eindigt de derde etappe in de stad Breda. De renners rijden gedurende deze dag 193,2 kilometer over een volledig vlak terrein door het Brabants landschap. Gedurende deze drie dagen doorkruist La Vuelta maar liefst 34 Nederlandse gemeenten.

Groene karavaan tijdens La Vuelta Holanda
Het is bij grote wielerrondes gebruikelijk dat een reclamekaravaan voor het wielerpeloton uitrijdt. Deze bonte stoet van auto’s, motoren en vrachtwagens met muziek en merchandise rijdt zo’n uur voordat de renners arriveren over parcours.

Een dergelijke karavaan zal er ook tijdens La Vuelta Holanda zijn met het enige of beter gezegd grote verschil dat het dan een groene karavaan zal zijn, de eerste groene karavaan ooit! La Vuelta Holanda heeft namelijk duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Samen met gezond stedelijk leven en feest in de stad is het één van de drie hoofdthema’s van La Vuelta Holanda. Deze groene karavaan zal bij alle drie de Nederlandse etappes van La Vuelta 2022 rijden.

Ook voor Spanje is duurzaamheid een belangrijk speerpunt en wij omarmen dit speciale initiatief van harte. U zult Spanje en ook de regio Andalusië en de stad Valencia ´voorbij zien komen´ in deze Groene Karavaan.

Wij zullen niet alleen meerijden met twee auto´s in de Groene Karavaan maar ook op de finishpleinen zullen wij aanwezig zijn met twee tenten waar u gazpacho uit Andalucía en horchata uit Valencia kunt proeven. Ook kunt u hier het Wielerwoordenboek ES/ NL ophalen dat in samenwerking met het Instituto Cervantes te Utrecht en La Vuelta is uitgegeven ter gelegenheid van de start van La Vuelta in Nederland. Tevens zullen er, behalve de twee regio’s, verschillende Nederlandse experts aanwezig zijn die heel veel weten over fietsen in Spanje.

De locaties en tijden van het finishplein/Duurzaamheidsplein waar u ons kunt vinden, zijn:

Vrijdag 19 augustus:
Locatie: Finishplein Utrecht Jaarbeurs
Tijd: 15.00 – 21.00

Zaterdag 20 augustus:
Locatie: Finishplein Utrecht Science Park
Tijd : 15.00 – 18.00

Zondag 21 augustus:
Locatie : Finishplein Chassétheater Breda
Tijd : 15.00 – 18.00

Wij hopen u op een van deze locaties te zien!

augustus 20 2022

Details

Datum: 20 augustus 2022
Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie

Science Park Utrecht

Heidelberglaan 11
Utrecht, Nederland

+ Google Maps