La Vuelta 2022 in Nederland

Laden Evenementen

Utrecht en Noord-Brabant decor La Vuelta 2022

Op vrijdagavond 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta 2022 officieel van start met een ploegentijdrit van 23,2 kilometer door de straten van de stad Utrecht.

De tweede etappe (175,1 km) op zaterdag 20 augustus voert het peloton van Utrecht naar ´s-Hertogenbosch. Met een klim van de derde categorie over de Amerongse Berg.

Op zondag 21 augustus begint en eindigt de derde etappe in de stad Breda. De renners rijden gedurende deze dag 193,2 kilometer over een volledig vlak terrein door het Brabants landschap. Dat er op het einde een sprint naar de finishlijn zal zijn, is zo goed als zeker. Gedurende deze drie dagen doorkruist La Vuelta maar liefst 34 Nederlandse gemeenten.

Maandag 22 augustus is een rustdag. De renners pakken het vliegtuig om naar Spanje te reizen om daar de volgende dag vanaf Vitoria-Gasteiz de Ronde van Spanje verder door het Spaanse land te vervolgen met als eindpunt Madrid, op 9 september.

Groene karavaan tijdens La Vuelta Holanda

Het is bij grote wielerrondes gebruikelijk dat een reclamekaravaan voor het wielerpeloton uitrijdt. Deze bonte stoet van auto’s, motoren en vrachtwagens met muziek en merchandise rijdt zo’n uur voordat de renners arriveren over parcours.

Een dergelijke karavaan zal er ook tijdens La Vuelta Holanda zijn met het enige of beter gezegd grote verschil dat het dan een groene karavaan zal zijn, de eerste groene karavaan ooit! La Vuelta Holanda heeft namelijk duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Samen met gezond stedelijk leven en feest in de stad is het één van de drie hoofdthema’s van La Vuelta Holanda. Deze groene karavaan zal bij alle drie de Nederlandse etappes van La Vuelta 2022 rijden.

Ook voor Spanje is duurzaamheid een belangrijk speerpunt en wij omarmen dit speciale initiatief van harte. U zult Spanje en ook de regio Andalusië en de stad Valencia ´voorbij zien komen´ in deze Groene Karavaan.

Voor meer informatie volg ons op Facebook en voor inspiratie over Spanje bezoek onze website.

augustus 19 2022

Details

Begin: 19 augustus 2022 @ 00:00
Einde: 21 augustus 2022 @ 23:59

Locatie

Winkel van Sinkel | Utrecht

Oudegracht 158
Utrecht, 3511 AZ Nederland

+ Google Maps