Lezing: De secundaire personages in Don Quichot

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: De secundaire personages in Don Quichot.

De Spinoza-conferentie is een jaarlijkse activiteit die voor het eerst werd gehouden in 2006. De conferentie wordt gehouden in het Spaans door een prominent figuur uit de Spaanse letteren en wordt georganiseerd door de cultuurafdeling van de Spaanse ambassade in Den Haag, de Universiteit van Amsterdam en het Instituto Cervantes in Utrecht.

In 2018 is de schrijfster Soledad Puértolas verantwoordelijk voor de Spinoza-conferentie. Puértolas is lid van de Koninklijke Academie voor de Spaanse Taal (RAE).

Rondom Don Quijote, Sancho en Dulcinea zijn er veel andere personages die ons helpen om het karakter van de held te ontcijferen. Niet iedereen is direct tegen Don Quijote, niet iedereen vindt hem gek, maakt hem belachelijk of minacht hem. Deze secundaire personages zijn op verschillende niveaus net zo onschuldig als Don Quijote en zijn een grote steun voor hem. Op verschillende manieren tonen ze hun verstand, begrip en moed. Deze personages worden door Cervantes op een zeer wijze manier in het verhaal opgevoerd. De lezer is ontroerd door de genialiteit van de auteur.

Soledad Puértolas is in 1947 geboren in Zaragoza. Ze heeft Spaanse en Portugese literatuur gestuurd aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara. Ze heeft romans, kortverhalen, essays en autobiografische teksten geschreven. Haar meest recente titels zijn: Mi Amor en Vano (roman), El Fin (kortverhaal), Chicos y Chicas (kortverhaal) en Lúcida Melancolía (een kort essay over de Spaanse schrijver Pío Baroja).

DEELNEMERS
Soledad Puértolas, escritora

INFORMATIE
Datum: 08/11/2018 om 19:00 uur
Toegang: Gratis
Taal: Spaans
Locatie: Doelenzaal (Universiteit van Amsterdam)
Adres: Singel 421-427 ,1012 WP Amsterdam

november 08 2018

Details

Datum: 8 november 2018
Tijd: 19:00 - 22:00
Entree: Gratis
Evenement categorie:

Locatie

Universiteit Amsterdam

Singel 421 - 427
Amsterdam, Nederland

+ Google Maps

Welkom bij het Instituto Cervantes te Utrecht.

Met meer dan 100.000 studenten per jaar heeft het Instituto Cervantes als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden. Het Centrum van Spaanse taal en cultuur in Utrecht is het enige instituut van het Cervantesnetwerk in Nederland.