Muziek in de Kathedraal van Sevilla

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Música Temprana

De moeder van de Zuid-Amerikaanse muziekkapellen gedurende de 16de eeuw. Muziek in de Kathedraal van Sevilla

Tegenwoordig wordt er een prachtig artefact bewaard in het Koor van de Kathedraal van Sevilla: een vierzijdige katheder -lessenaar-, die in de zestiende eeuw tijdens de dienst werd gebruikt om meerstemmig van te zingen. Deze manier van muziekmaken is vandaag verloren gegaan, maar was zeer bepalend voor het geluid. Hoe zong de Capilla, die een voorbeeld was voor het hele Spaanse rijk, met de beroemde Francisco Guerrero als kapelmeester?

Adrián Rodríguez Van der Spoel en zijn ensemble Música Temprana, met 10 zangers en 5 blazers ministriles, demonstreren de unieke manier van muziekmaken in de kathedraal van Sevilla, met behulp van geluidsvoorbeelden, historische instrumenten en beeld van de indrukwekkende katheder waaraan ontwerpers, timmermannen, meubelmakers, goudsmeden en beeldhouwers hebben gewerkt.

DEELNEMERS

Música Temprana (Grupo)

INFORMATIE

Datum:
op 24/08/2018 om 18:30

Opmerkingen:

Toegang:
€ 5 en € 3

Taal:
Spaans en Nederlands

Plaats:
Instituto Cervantes (Utrecht) – Salón de Actos / Conferentiezaal
Domplein 3
3512 JC Utrecht

augustus 24 2018

Locatie

Instituto Cervantes (Utrecht)

Domplein 3
Utrecht, 3512 JC Nederland

+ Google Maps

Welkom bij het Instituto Cervantes te Utrecht

Met meer dan 100.000 studenten per jaar heeft het Instituto Cervantes als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden.Het Centrum van Spaanse taal en cultuur in Utrecht is het enige instituut van het Cervantesnetwerk in Nederland.