Opening tentoonstelling Gespiegelde Portretten

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opening tentoonstelling Gespiegelde Portretten

De Tachtigjarige Oorlog of de ‘Vlaamse Oorlogen’, zoals ze in het Spaans worden genoemd, vormen bij uitstek de historische episode die de Spanjaarden en de Nederlanders met elkaar verbindt. Deze tentoonstelling laat deze nauwe historische banden en de migratiestroom tussen de twee gebieden zien aan de hand van een hedendaagse reeks gespiegelde portretten; het zijn portretten van Spanjaarden die in Nederland en België wonen en van Nederlanders en Vlamingen in Spanje. Hun portretten zijn als het ware ingelijst op plaatsen die een duidelijke historische relevantie hebben voor de lange oorlogen in de Nederlanden. Oorlogen zijn van alle tijden, zoals migratiebewegingen en kruisbestuivingen. Want wat is eigenlijk een land en aan wie behoort een gebied toe? Aan degenen die erin geboren zijn? Aan degenen die er wonen? Of aan degenen die ervoor vechten?

 Yolanda Rodríguez Pérez – Universiteit van Amsterdam

Raymond Fagel – Universiteit van Leiden

Alicia Fernández Solla is fotografe en, samen met Alejandra Mahiques Nuñez, medeoprichter van het tijdschrift Gaceta Holandesa, waarmee ze het Spaanstalige publiek wekelijks informeert over actuele zaken en de Nederlandse cultuur.

Meer informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.

Het Spaans Verkeersbureau sponsort de opening van deze tentoonstelling, georganiseerd door Gaceta Holandesa en Instituto Cervantes. De opening vindt plaats op 4 december a.s. van 16.00 tot 17.30 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Aanwezigheid bij deze opening is voor alleen voor genodigden maar mocht u interesse hebben om ook hierbij aanwezig te zijn, stuur dan vóór 3 december een mail naar mariajose.anton@tourspain.es.

Indien u tot de gelukkigen behoort, zult u per mail hiervan een bevestiging ontvangen.

 

december 04 2018

Details

Datum: 4 december 2018
Tijd: 16:00 - 17:30
Entree: branche
Evenement categorie:

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143
Amsterdam, Nederland

+ Google Maps