Tentoonstelling Semana Santa en Castilla y León

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
semana_santa_2019

In Castilië en León wordt een van de meest indrukwekkendste Semana Santas oftewel Heilige Week van heel Spanje gevierd. Het is een authentiek museum vol heilige kunst op straat, vergezeld door duizenden leden van de zogenaamde cofradías, katholieke broederschappen, op het ritme van trompetten en trommels. 

Kunst, stilte, traditie en cultuur gaan hand in hand tijdens een van de belangrijkste toeristische evenementen van deze provincie, 10 dagen lang opwinding en emotie. De Heilige Week van Castilië en León werd tot een feest van Internationaal Toeristisch Belang verklaard. 

 De tentoonstelling is het resultaat van de eerste fotowedstrijd van ‘De Heilige Week in Castilië en León’: een rondleiding door de meest internationale Week’.

 

april 08 2019

Details

Begin: 8 april 2019 @ 08:00
Einde: 5 mei 2019 @ 17:00
Evenement categorie:
Website: https://cultura.cervantes.es/utrecht/nl/semana-santa-en-castilla-y-le%C3%B3n/125797

Locatie

Instituto Cervantes (Utrecht)

Domplein 3
Utrecht, 3512 JC Nederland

+ Google Maps

Welkom bij het Instituto Cervantes te Utrecht.

Met meer dan 100.000 studenten per jaar heeft het Instituto Cervantes als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden. Het Centrum van Spaanse taal en cultuur in Utrecht is het enige instituut van het Cervantesnetwerk in Nederland.