Theremonial. Een thereminconcert.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Instituto Cervantes: Theremonial. Een thereminconcert.

De theremin werd uitgevonden in 1919 en is het oudste elektronische instrument dat tegenwoordig bestaat. Het is het enige instrument dat bespeeld wordt zonder het aan te raken. De theremin wordt bespeeld door simpelweg de handen te bewegen in de lucht rondom de twee antennes waar het instrument uit bestaat.

Tijdens dit concert is alles wat te horen is, gemaakt door de theremin. Het instrument heeft meerdere rollen als maker van ritmes, structuren, harmonieën en natuurlijk melodieën. Het concert is een echt zintuiglijke reis.

Javier Díez-Ena is thereminspeler en elektronisch muzikant. Hi jis lid van de groepen Dead Capo, Ginferno en Forastero. Hij heeft opgetreden in honderden zalen en op festivals over de hele wereld en deelgenomen aan de opname van meer dan 30 cd’s. In 2009 heeft hij de Premio Audiciones (van Fundación Canal) gewonnen in de categorie elektronische muziek. In 2017 heeft hij Theremonial op de markt gebracht, een album dat staat op de hoogste plaatsen van de beste cd-lijsten in muziektijdschriften als Rockdelux, Mondosonoro en sites als Notodo.

PROGRAMMA

Werk: Roll Li Ning Roll
Componist: Javier Díez-Ena

Werk: Mai Tai Breal
Componist: Javier Díez Ena

Werk: Varano negro
Componist: Javier Díez Ena

Werk: Sunny García
Componist: Javier Díez Ena

Werk: Caravan
Componist: Juan Tizol / Duke Ellington

DEELNEMERS

Javier Díez Ena, contrabajista

INFORMATIE

Datum:
op 15/09/2018 om 15:00
Opmerkingen:
Toegang gratis
Plaats:
Instituto Cervantes (Utrecht) – Salón de Actos / Conferentiezaal
Domplein 3
3512 JC Utrecht

september 15 2018

Details

Datum: 15 september 2018
Tijd: 15:00 - 18:00
Entree: Gratis
Evenement categorie:

Locatie

Instituto Cervantes (Utrecht)

Domplein 3
Utrecht, 3512 JC Nederland

+ Google Maps

Welkom bij het Instituto Cervantes te Utrecht.

Met meer dan 100.000 studenten per jaar heeft het Instituto Cervantes als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden. Het Centrum van Spaanse taal en cultuur in Utrecht is het enige instituut van het Cervantesnetwerk in Nederland.